Nieuws

An update of the lists with substances that are relevant for the production of drinking water from the river Meuse

maart 3, 2022

RIWA-Meuse has updated the lists with substances that are relevant for the production of drinking water from the river Meuse. The goal of this study is to evaluate and update the current lists of drinking water relevant and candidate drinking water relevant substances. Substances are considered as relevant if they fulfil a fixed set of … Verder lezen “An update of the lists with substances that are relevant for the production of drinking water from the river Meuse”

Regionale overheden en drinkwaterbedrijven in beroep tegen verondiepen Belgische Maasplas

februari 15, 2022

De Provincie Limburg, Gemeente Maasgouw en drie drinkwaterbedrijven gaan in beroep tegen de vergunning die is verleend om de Maasplas in Kinrooi (België) te verondiepen. Over de herkomst en verontreiniging van de grond die in de Maasplas terecht zou komen en de gevolgen daarvan op de omgeving is te weinig bekend. Om die reden zijn … Verder lezen “Regionale overheden en drinkwaterbedrijven in beroep tegen verondiepen Belgische Maasplas”

Extremen in Maasafvoer vragen om nauwere internationale samenwerking

september 6, 2021

RIWA toetst de waterkwaliteit van de Maas aan de hand van het European River Memorandum, de kwaliteitsstandaard van 170 Europese drinkwaterbedrijven voor rivierwater. De zogenoemde opkomende stoffen zijn een belangrijk aandachtspunt. Voor deze stoffen bestaan nog geen normen, of is de schadelijkheid nog niet vastgesteld. Het gaat vaak om stoffen van industriële herkomst, maar ook … Verder lezen “Extremen in Maasafvoer vragen om nauwere internationale samenwerking”