Nieuws

Gemeinsame Anwendung von Forschung und Gesetzen für den Gewässer- und Trinkwasserschutz

april 29, 2021

Samen met Harrie Timmer van Vewin heeft André Bannink namens RIWA een artikel geschreven voor het Duitse vakblad Gas Wasserfach Wasser Abwasser over het combineren van wetenschap en wet- en regelgeving om drinkwaterbronnen te beschermen. Dit artikel staat in het aprilnummer en is in het Duits te verkrijgen via deze link: https://gwf-wasser.de/produkt/gemeinsame-anwendung-von-forschung-und-gesetzen-fuer-den-gewaesser-und-trinkwasserschutz/. Er zal ook … Verder lezen “Gemeinsame Anwendung von Forschung und Gesetzen für den Gewässer- und Trinkwasserschutz”

Grootste bezemactie ooit: 1.259 middelenkasten van Brabantse agrariërs opgeruimd!

april 22, 2021

Agrariërs in heel Brabant konden deelnemen aan de actie ‘Bezem door de middelenkast’ in het voor- en het najaar van 2020. 1.259 agrariërs hebben hiervan gebruik gemaakt om oude en niet meer toegelaten gewasbeschermingsmiddelen op te ruimen. In totaal is 36.768 kg aan restanten afgevoerd. De Brabantse bezemactie is hiermee de grootste ooit qua aantallen … Verder lezen “Grootste bezemactie ooit: 1.259 middelenkasten van Brabantse agrariërs opgeruimd!”

Troebele wateren, uitzending De Vuilnisman

april 4, 2021

Water: we varen erover, zwemmen erin en drinken het op. Nergens ter wereld is het kraanwater beter dan in ons eigen natte kikkerland. En toch is er iets geks: het Nederlandse oppervlaktewater behoort tot het meeste vervuilde van Europa. Hoe kan dit? In deze aflevering komt Teun erachter dat de ouderwetse fabriekspijp die smerig spul … Verder lezen “Troebele wateren, uitzending De Vuilnisman”