Nieuws

Extremen in Maasafvoer vragen om nauwere internationale samenwerking

september 6, 2021

RIWA toetst de waterkwaliteit van de Maas aan de hand van het European River Memorandum, de kwaliteitsstandaard van 170 Europese drinkwaterbedrijven voor rivierwater. De zogenoemde opkomende stoffen zijn een belangrijk aandachtspunt. Voor deze stoffen bestaan nog geen normen, of is de schadelijkheid nog niet vastgesteld. Het gaat vaak om stoffen van industriële herkomst, maar ook … Verder lezen “Extremen in Maasafvoer vragen om nauwere internationale samenwerking”

Na 70 jaar RIWA blijft beschermen van Rijn en Maas essentieel

juni 15, 2021

Op 15 juni 2021 bestaat de Vereniging van Rivierwaterbedrijven RIWA 70 jaar. Op die datum in 1951 kwamen de directeuren van “de vier grote rivierwaterbedrijven in Nederland” voor het eerst bij elkaar. Met als doel “om gezamenlijk het probleem van de verontreiniging van de Rijn te bestuderen en om tezamen als één de Regering van … Verder lezen “Na 70 jaar RIWA blijft beschermen van Rijn en Maas essentieel”

Wetenschap en wet- en regelgeving combineren om oppervlaktewater als bron voor drinkwater te beschermen. Een oproep tot gecoördineerde actie

april 29, 2021

Samen met Harrie Timmer van Vewin heeft André Bannink namens RIWA een artikel geschreven voor het Duitse vakblad Gas Wasserfach Wasser Abwasser over het combineren van wetenschap en wet- en regelgeving om drinkwaterbronnen te beschermen. Dit artikel staat in het aprilnummer en is in het Duits te verkrijgen via deze link: https://gwf-wasser.de/produkt/gemeinsame-anwendung-von-forschung-und-gesetzen-fuer-den-gewaesser-und-trinkwasserschutz/. Er is inmiddels … Verder lezen “Wetenschap en wet- en regelgeving combineren om oppervlaktewater als bron voor drinkwater te beschermen. Een oproep tot gecoördineerde actie”