Nieuws

Wereldwaterdag start met publicatie Nieuw Europees Rivierenmemorandum

22 maart 2020

Nieuwegein/Rotterdam/Karlsruhe, 22-03-2020: Drinkwaterverenigingen uit de stroomgebieden van de Donau, Elbe, Maas, Schelde, Ruhr en Rijn, hebben samen het European River Memorandum 2020 (ERM) opgesteld. De 170 aangesloten drinkwaterbedrijven leveren drinkwater dat bereid is van oppervlaktewater aan 188 miljoen klanten in 18 Europese landen. In de notitie zijn streefwaarden geformuleerd voor oppervlaktewater, die onmisbaar zijn als … Verder lezen “Wereldwaterdag start met publicatie Nieuw Europees Rivierenmemorandum”

TV-serie Drinkbare Maas: voettocht van een vrouw met een missie

20 maart 2020

De kwaliteit van drinkwater loopt wereldwijd terug. Ook neemt de beschikbaarheid van drinkwater drastisch af. In Nederland worstelen we bovendien voortdurend met te veel of te weinig water in onze rivieren. Urgente redenen voor de 39-jarige bedrijfskundige, filosofe en holistisch ecologe Li An Phoa om zich in te gaan zetten voor een wereld met drinkbare … Verder lezen “TV-serie Drinkbare Maas: voettocht van een vrouw met een missie”

Persbericht van de Coalitie van het Europees Rivierenmemorandum

02 december 2019

Europese Coalitie van drinkwaterleveranciers eist behoud van de Kaderrichtlijn Water en intensivering van maatregelen voor drinkwaterbescherming De coalitie pleit voor de onbeperkte voortzetting van de Europese Kaderrichtlijn Water en voor de vaststelling van de criteria voor de bescherming van drinkwaterbronnen. Het doel moet zijn de preventieve bescherming van het water in stand te houden en … Verder lezen “Persbericht van de Coalitie van het Europees Rivierenmemorandum”