Nieuws

Ook afvalwaterlozingen volledig in kaart brengen om kwaliteit Maas te beschermen

september 10, 2023

Maarten van der Ploeg, directeur van RIWA-Maas: “Om de Maas als bron voor drinkwater goed te kunnen beschermen is een totaaloverzicht essentieel. Je moet weten welke schadelijke stoffen waar in het water terecht komen om noodzakelijke maatregelen te kunnen nemen. Het is zorgelijk dat Nederland op dit moment geen overzicht heeft en ook moeite heeft … Verder lezen “Ook afvalwaterlozingen volledig in kaart brengen om kwaliteit Maas te beschermen”

Droogte toont noodzaak om Maas als bron van drinkwater beter te beschermen

september 5, 2022

“We hebben de afgelopen vijf jaar vier zomers met lange periodes van lage afvoer van de Maas beleefd. Om de levering van veilig drinkwater te kunnen garanderen is de aanvoer van voldoende Maaswater van goede kwaliteit van groot belang. De waterkwaliteit staat bij lage rivierafvoeren juist onder druk,” aldus Maarten van der Ploeg, directeur van … Verder lezen “Droogte toont noodzaak om Maas als bron van drinkwater beter te beschermen”

Rapport Deltares: klimaatverandering raakt ook drinkwaterproductie Maas

juni 24, 2022

Om de levering van veilig drinkwater te kunnen garanderen is de aanvoer van voldoende Maaswater van goede kwaliteit van groot belang. In opdracht van RIWA-Maas (namens haar leden Dunea, Evides Waterbedrijf en WML) heeft kennisinstituut Deltares een model ontwikkeld om een verdiepend onderzoek te kunnen doen naar de verwachte toekomstige beschikbaarheid van Maaswater. Directe aanleiding … Verder lezen “Rapport Deltares: klimaatverandering raakt ook drinkwaterproductie Maas”